Wekelijkse online meditatie-avond

Op dinsdag-avond van 19.30 - 21.30 is er gelegenheid om te mediteren voor mensen die bekend zijn met inzicht-meditatie (de basiscursus gevolgd hebben).

In deze serie draait het om kwaliteiten in onze geest die we ontwikkelen met het mediteren, ook wel de verlichtingsfactoren genoemd. Hoe kun je ze herkennen en versterken. En wat kan je doen als je meditatie uit balans raakt?

Een bijeenkomst duurt twee uur. De opbouw van een bijeenkomst is meestal als volgt: korte inleiding en zitmeditatie, loopmeditatie, Q&A en uitwisseling.

We mediteren in een vaste groep zodat we elkaar leren kennen, van elkaar kunnen leren en inspireren. Met anderen samen mediteren wordt door veel mensen als inspirerend en stimulerend ervaren. Kijk in de agenda voor de precieze data.

  • Locatie         On-line

  • Tijd               19.30-21.30 uur iedere dinsdagavond

  • Kosten          De lessen worden gegeven op Dana basis

  • Aanmelden  amsterdaminzichtmeditatie.nl/contact

 

Deze avond is NIET geschikt voor beginners, kennismaking met inzichtmeditatie kan middels de basiscursus.

Retraites – KIJK VOOR HET ACTUELE AANBOD IN DE AGENDA

Een retraite is een periode van terugtrekken in stilte zonder de dagelijkse bezigheden – bv van werk, gezin, media. Het biedt de mogelijkheid om voor langere tijd  te mediteren. Het is niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken voor meditatie. Om die reden kan het goed zijn om af en toe een periode te reserveren. Retraites kunnen een weekend duren, maar er zijn ook retraites van een week.

vipassana-nu

Retraites – VIPASSANA.NU  

 

Ik organiseer samen met collega’s regelmatig retraites. Op www.vipassana.nu vindt je blog's, dhamma-talks en de nieuwsbrief van dit collectief van retraitebegeleiders.

foto pauenhof.jpg