Wekelijkse online meditatie-avond

Op dinsdag-avond van 19.30 - 21.30 is er gelegenheid om te mediteren voor mensen die bekend zijn met inzicht-meditatie (de basiscursus gevolgd hebben).

In deze serie draait het om kwaliteiten in onze geest die we ontwikkelen met het mediteren, ook wel de verlichtingsfactoren genoemd. Hoe kun je ze herkennen en versterken. En wat kan je doen als je meditatie uit balans raakt?

Een bijeenkomst duurt twee uur. De opbouw van een bijeenkomst is meestal als volgt: korte inleiding en zitmeditatie, loopmeditatie, Q&A en uitwisseling.

We mediteren in een vaste groep zodat we elkaar leren kennen, van elkaar kunnen leren en inspireren. Met anderen samen mediteren wordt door veel mensen als inspirerend en stimulerend ervaren. Kijk in de agenda voor de precieze data.

  • Locatie         On-line

  • Tijd               19.30-21.30 uur iedere dinsdagavond

  • Kosten          De lessen worden gegeven op Dana basis

  • Aanmelden  amsterdaminzichtmeditatie.nl/contact

 

Deze avond is NIET geschikt voor beginners, kennismaking met inzichtmeditatie kan middels de basiscursus.

Retraites – KIJK VOOR HET ACTUELE AANBOD IN DE AGENDA

 

Een retraite is een periode van terugtrekken in stilte zonder de dagelijkse bezigheden – bv van werk, gezin, media. Het biedt de mogelijkheid om voor langere tijd  te mediteren. Het is niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken voor meditatie. Om die reden kan het goed zijn om af en toe een periode te reserveren. Retraites kunnen een weekend duren, maar er zijn ook retraites van een week.
 

Retraites – VIPASSANA.NU

Ik organiseer samen met collega’s regelmatig retraites. Op www.vipassana.nu vindt je blog's, dhamma-talks en de nieuwsbrief van dit collectief van retraitebegeleiders.

vipassana-nu

‘LEEF! 365 dagen mindful

 

Vanaf 1 januari 2022 start bij 30NOW de jaargroep ‘LEEF! 365 dagen mindful’. Samen met een groep gelijkgestemden oefen je een heel jaar lang, zowel online als lokaal om mindfulness verder te ontwikkelen en te integreren in je dagelijks leven.

Een kalenderjaar lang is er iedere eerste donderdag van de maand een online live sessie waarbij de vaste ervaren begeleiders Michaël Verlouw, Maryvonne Verkerke en Joost van den Heuvel Rijnders aanwezig zijn. Na de live sessie ontvang je contemplaties en oefeningen voor het dagelijks leven om de beoefening tot leven te brengen en levend te houden. Ervaringen en vragen kun je op ieder moment delen met de vaste begeleiders en alle deelnemers.

Naast de maandelijkse online sessies zijn er ook online groepsuitwisselingen waarbij iedereen de kans heeft te reflecteren op eigen ervaringen. Daarmee ondersteun je zowel je eigen proces als dat van de andere deelnemers.

Nieuw bij 30NOW is dat er bij de jaargroep ook lokaal bijeenkomsten zijn. Verspreid over België en Nederland wordt er namelijk op tien locaties drie keer een meditatiedag georganiseerd. Ervaren meditatiebegeleiders zullen deze dagen ter plekke verzorgen.

De dagen in Amsterdam worden begeleid door Ria Kea en Riët Aarsse in het Zencentrum op de Binnenkant 39.
De dagen zijn van 10.00 - 16.30 uur
zaterdag 15 maart
zondag 5 juni
zaterdag 15 oktober.


Tijdens het jaar ontvang je dus inspiratie, ondersteuning en verbondenheid tijdens de maandelijkse online bijeenkomsten, maar ook ter plekke van een groep bij jou in de buurt.

Ga jij de uitdaging aan om 365 dagen mindful te leven in 2022? Meld je aan op www.30NOW.nl/jaargroep voor LEEF! 365 dagen mindful.


 

Jaargroep LEEF!.jpeg