top of page

ONLINE MEDITATIEAVOND
ONTWIKKELEN VAN MEDITATIEVE KWALITEITEN

28 maart

5-12-25 april

2-16-23-30 mei

6 juni
2024

Donderdagavond

19:30-21:30 uur

Ria Kea

Als we een tijdje bezig zijn met mediteren kunnen we dingen tegenkomen die we niet direct kunnen plaatsen, vragen over hebben of waar we wat ondersteuning bij zouden willen. 

In deze groep ben je van harte welkom om voor een wat langere periode samen met anderen te mediteren. De thema’s die aan bod komen gaan over de kwaliteiten die we ontwikkelen in de meditatie. 

De onderwerpen waar we het over zullen hebben ontstaan dynamisch in de groep, er wordt uitgewisseld en er is uitleg vanuit de dhamma over het proces van meditatie. 

In deze groep trek je min of meer samen op in de ontdekkingsreis van de meditatie. 

Tijdens een bijeenkomst is er zit- en loopmeditatie en uitwisseling.


Je bent heel welkom om hieraan deel te nemen. Het is verdiepend, inspirerend en ondersteunend.

De begeleiding wordt op basis van Dana aangeboden.

 

Waar Online – na aanmelding ontvang je een zoomlink

Begeleiding Ria Kea

Aanmelden of vragen contact

STADS-RETRAITE VIPASSANA-MEDITATIE

15 - 17 mrt. 2024

Vrijdag

19.30 - 21.00 uur
Zaterdag

9.30 – 21.00 uur
Zondag

9.30 - 16.00 uur

Ria Kea /

Chris Grijns

Zamenhofstr. 108

1022 AG A'dam-Noord

Milde aandacht begint met de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, wetend wat je ervaart zonder die ervaring te willen veranderen. Milde aandacht betekent dat de opmerkzaamheid of mindfulness vergezeld gaat met zorgzaamheid. We ontwikkelen milde aandacht door ontvankelijk te zijn voor onze ervaringen en deze niet af te wijzen. We oefenen om met de ervaring te zijn. En om zowel vreugde als ongemak te verwelkomen. Deze vriendelijke intentie helpt om zicht te krijgen op de onderliggende reactiepatronen van onze geconditioneerde hart-geest. We kunnen voorkeur en weerstand opmerken, of de neiging tot verstrooidheid.
Je bent heel welkom om hieraan deel te nemen. Het is verdiepend, inspirerend en ondersteunend.

De begeleiding wordt op basis van Dana aangeboden.

Kosten: € 75,-

Meer weten en inschrijven? Download dan dit bestand.

Aanmelden: chris.grijns@gmail.com

VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE
ZO BINNEN - ZO BUITEN

15-21 april 2024

Maandag 11 uur

tot
Zondag 14 uur

Maanhoeve  Exloërveen 18a

9574 PB Exloërveen

Ria Kea

Ank Schravendeel
 

Thema: zo binnen, zo buiten
Op retraite in de Maanhoeve, in stilte, met werkmeditatie als belangrijk onderdeel van de beoefening. Het werk bestaat uit tuinwerk, klussen buiten of maaltijden bereiden, aangepast aan de fysieke mogelijkheden van jou als deelnemer. De beoefening van opmerkzaamheid passen we toe in wat je doet en hoe je met elkaar samenwerkt. Zo binnen, zo buiten. In contact met jezelf, in contact met de ander. We blijven in stilte en we werken samen.

Programma
De start van de retraite is op maandag 15 april, je kunt aankomen vanaf 11 uur, de retraite begint na de lunch. Het is ook mogelijk om een voorovernachting te nemen, vanaf zondag avond 14 april ben je welkom vanaf 19.30 uur. We sluiten af op zondag 21 april om 14 uur.
De rest van de dagen starten we de dag met yoga en zitmeditatie. In de ochtend en middag is er zit meditatie en werkmeditatie. In de avond zijn er groeps-uitwisselingsgesprekken, of een lezing en meditatie in stilte. De eerste meditatie start om 6.30 en de laatste eindigt om 21.30 uur.

Deze retraite is bedoelt voor mensen die eerder een vipassana retraite hebben gedaan.

Meer weten en inschrijven? Download dan dit bestand

VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE
WIJSHEID VAN HART EN GEEST

Dinsdag 7 mei t/m Zondag 12 mei 2024

5 etmalen

De Weijst | Handel Noord Brabant

Ria Kea &

Chris Grijns

Oefenen in milde aandacht. Dat betekent aandachtig zijn in de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, weten wat je ervaart zonder die ervaring te willen veranderen. We leren te  oefenen vanuit een  innerlijke houding van  ontvankelijk  zijn en mildheid. Daardoor kunnen we zicht krijgen op de onderliggende reactiepatronen van de hart-geest; of er voorkeur  is of weerstand, of dat we 'absent minded' zijn. We kunnen daardoor meer in contact zijn met de natuurlijke aard van de hart-geest en ons leren verzoenen met de veranderlijkheid en oncontroleerbaarheid van ons leven. Zo kunnen we gaandeweg  inzicht, compassie, en gelijkmoedigheid ontwikkelen.

Meer weten en inschrijven? Download dan dit bestand

VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE
MEDITEREN OP HET RITME VAN HET LEVEN

22 juli - 4 aug. 2024

14 dagen

Maanhoeve Exloërveen Drenthe

Ank Schravendeel

Ria Kea

Katleen Janssens

De kern van vipassana meditatie is opmerkzaam zijn. Iedere ervaring kun je gebruiken om te herkennen en toe te laten. Dat brengt in contact met de eigen ritmiek van een ervaring, van opkomen, aanwezig zijn en weer wegvallen, de cadans van openen en sluiten. De structuur van de retraite – na het zitten komt het lopen, na het lopen komt het zitten – biedt de kans om te vereenvoudigen, te kalmeren en op te helderen. Alles verandert steeds, in een eigen tempo. In deze retraite nodigen we je uit te luisteren, te vertrouwen en te openen voor deze dans die zich al doende ontvouwt.

 

Meer weten en inschrijven? Download dan dit bestand

VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE
MILDE AANDACHT

herfst-retraite 

zondag 27 okt. -

vrijdag 1 nov. 2024

5 etmalen

De Weijst Handel NBr.

Ria Kea

Chris Grijns

Milde aandacht is aandacht met de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, wetend wat je ervaart zonder die ervaring te willen veranderen. Milde aandacht betekent een niet-afwijzende aandachtigheid. We ontwikkelen milde aandacht door te oefenen vanuit een innerlijke houding van ontvankelijk zijn en van welwillendheid. Daardoor kunnen we zicht krijgen op de onderliggende reactiepatronen van onze geconditioneerde hart-geest, ons wezen; we kunnen voorkeur en weerstand opmerken, maar ook of er sprake is van 'absent minded' zijn. We leren meer in contact te zijn met de natuurlijke aard van ons wezen en leren ons te verzoenen met de veranderlijkheid en oncontroleerbaarheid van het leven. Vanuit deze groeiende inzichten ontwikkelen we gaandeweg compassie, innerlijke vrede en gelijkmoedigheid.

Meer weten en inschrijven? Download dan dit bestand

bottom of page