15/11/2020

Ria Kea • Maandagavond 19:15 - 21:30 uur •

ONLINE MEDITATIEAVOND: "het ontwikkelen van meditatieve kwaliteiten"

Deze avonden zijn voor mensen die een basiscursus vipassanameditatie hebben gevolgd. 6 avonden komen we online bij elkaar.

 

16 - 23 - 30 november

 

07 - 14 december

02/04/2021

Ria Kea en Sjoerd van der Linden • Zaterdag 10:00 uur

MEDITATIE IN DE NATUUR i.s.m. Amsterdam Inzichtmeditatie

Wie het pad van meditatie bewandelt, komt al snel uit in de natuur. De natuur vraagt niets van ons, en dat kan helpen om ook even niets van onszelf te verlangen. We ontdekken dat we even niet zo veel hoeven te doen, dat het genoeg is om alleen te zijn.

 

Vanaf eind augustus gaan we elke twee weken de natuur in met elkaar. We wandelen grotendeels in stilte. Begeleiders Ria Kea en Sjoerd van der Linden bieden lichte meditatieoefeningen aan die je helpen om aanwezig te zijn in de natuur buiten ons terwijl je in contact blijft met de natuur vanbinnen. 

 

Om de week is er op zaterdagmorgen een sessie, afwisselend een kortere in de stadsnatuur van een Amsterdams park en een langere wandeling in bos of duin. Tijdens de langere uitstapjes nemen we de tijd om te contempleren op een onderwerp dat aansluit bij de ervaring van in de natuur zijn. Tijdens het lopen en het zitten maken we zo de boeddhistische concepten deel van onze belichaamde ervaring.

 

Meer weten en inschrijven? Kijk op.www.amsterdaminzichtmeditatie.nl

10/05/2021

Ria Kea & Riët Aarsse • Dinsdag 11 mei tot Zondag 16 mei 2021 (5 etmalen) • De Weijst | Handel Noord Brabant

VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE: WIJSHEID VAN HART EN GEEST

Oefenen in milde aandacht. Dat betekent aandachtig zijn in de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, weten wat je ervaart zonder die ervaring te willen veranderen. We leren te  oefenen vanuit een  innerlijke houding van  ontvankelijk  zijn en mildheid. Daardoor kunnen we zicht krijgen op de onderliggende reactiepatronen van de hart-geest; of er voorkeur  is of weerstand, of dat we 'absent minded' zijn. We kunnen daardoor meer in contact zijn met de natuurlijke aard van de hart-geest en ons leren verzoenen met de veranderlijkheid en oncontroleerbaarheid van ons leven. Zo kunnen we gaandeweg  inzicht, compassie, en gelijkmoedigheid ontwikkelen.

31/07/2021

Ria Kea, Ank Schravendeel • zondag 1 augustus t/m dinsdag 10 augustus (10 etmalen) • Pauenhoff Duitsland

VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE: SAMEN OP WEG, SAMEN ONTWAKEN

Tijdens deze retraite mediteer je samen met mensen die bekend zijn met de stilte, met meditatie en die de boeddhistische oefeningen zien als een leidraad in het dagelijkse leven.  Samen op weg, samen bezig met opmerkzaam zijn. Samen ontwaken. Opmerkzaam zijn maakt wakker, helder, bereid om je open te stellen voor de ervaring die je hebt.

09/10/2021

Ria Kea & Chris Grijns • Zondag 10 oktober t/m Vrijdag 15 oktober 2021 (5 etmalen) • Conferentie-centrum ‘De Glind’ | tussen Amersfoort en Barneveld

VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE: MILDE AANDACHT

Milde aandacht is aandacht met de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, wetend wat je ervaart zonder die ervaring te willen veranderen. Milde aandacht betekent een niet-afwijzende aandachtigheid. We ontwikkelen milde aandacht door te oefenen vanuit een innerlijke houding van ontvankelijk zijn en van welwillendheid. Daardoor kunnen we zicht krijgen op de onderliggende reactiepatronen van onze geconditioneerde hart-geest, ons wezen; we kunnen voorkeur en weerstand opmerken, maar ook of er sprake is van `absent minded` zijn. We leren meer in contact te zijn met de natuurlijke aard van ons wezen en leren ons te verzoenen met de veranderlijkheid en oncontroleerbaarheid van het leven. Vanuit deze groeiende inzichten ontwikkelen we gaandeweg compassie, innerlijke vrede en gelijkmoedigheid.

Please reload

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now