top of page

ONLINE MEDITATIEAVOND
ontwikkelen van meditatieve kwaliteiten

5-12-19-26 jan. en 2-9-16-23 febr.
2023

Donderdagavond

19:30-21:30 uur

Ria kea

Als we een tijdje bezig zijn met mediteren kunnen we dingen tegenkomen die we niet direct kunnen plaatsen, vragen over hebben of waar we wat ondersteuning bij zouden willen. 

In deze groep ben je van harte welkom om voor een wat langere periode  samen met anderen te mediteren. De thema’s die aan bod komen gaan over de kwaliteiten die we ontwikkelen in de meditatie. 

De onderwerpen waar we het over zullen hebben ontstaan dynamisch in de groep, er wordt uitgewisseld en er is uitleg vanuit de dhamma over het proces van meditatie. 

In deze groep trek je min of meer samen op in de ontdekkingsreis van de meditatie. 

Tijdens een bijeenkomst is er zit- en loopmeditatie en uitwisseling.


Je bent heel welkom om hieraan deel te nemen. Het is verdiepend, inspirerend en ondersteunend.

De begeleiding wordt op basis van Dana aangeboden.

 

Waar Online – na aanmelding ontvang je een zoomlink

Begeleiding Ria Kea

Aanmelden of vragen contact

WEEKEND RETRAITE VIPASSANA-MEDITATIE

28, 29 en 30 april 2023

Vrijdag

19.30 - 21.30 uur
Zaterdag

9.00 – 21.00 uur
Zondag

9.00 - 16.00 uur

Ria Kea /

Chris Grijns

Zamenhofstr. 108

1022 AG A'dam-Noord

Milde aandacht begint met de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, wetend wat je ervaart zonder die ervaring te willen veranderen. Milde aandacht betekent dat de opmerkzaamheid of mindfulness vergezeld gaat met zorgzaamheid. We ontwikkelen milde aandacht door ontvankelijk te zijn voor onze ervaringen en deze niet af te wijzen. We oefenen om met de ervaring te zijn. En om zowel vreugde als ongemak te verwelkomen. Deze vriendelijke intentie helpt om zicht te krijgen op de onderliggende reactiepatronen van onze geconditioneerde hart-geest. We kunnen voorkeur en weerstand opmerken, of de neiging tot verstrooidheid.
Je bent heel welkom om hieraan deel te nemen. Het is verdiepend, inspirerend en ondersteunend.

De begeleiding wordt op basis van Dana aangeboden.

Kosten: wordt nog bekend gemaakt

Meer weten en inschrijven? Download dan dit bestand

Aanmelden via: info@mindfulwerken.nl

MEDITATIE IN DE NATUUR

2023

Zaterdagmiddag

13:00-15:00 uur

Ria Kea

Wie het pad van meditatie bewandelt, komt al snel uit in de natuur. De natuur vraagt niets van ons, en dat kan helpen om ook even niets van onszelf te verlangen. We ontdekken dat we even niet zo veel hoeven te doen, dat het genoeg is om alleen te zijn. In plaats van de natuur te observeren met ons intellect, ernaar te kijken alsof het een film is, staan we het lichaam toe opgenomen te zijn in de natuur.
We openen alle zintuigen, luisteren met ons hele wezen, en ontdekken dat we geen toeschouwer zijn, maar ten diepste verbonden met alles om ons heen.

 

We wandelen grotendeels in stilte. Ik bied lichte meditatie-oefeningen aan die je helpen om aanwezig te zijn in de natuur buiten ons terwijl je in contact blijft met de natuur vanbinnen.

 

Meer weten en inschrijven? contact

VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE
wijsheid van hart en geest

16/05/2023

Dinsdag 16 mei t/m Zondag 21 mei

5 etmalen

De Weijst | Handel Noord Brabant

Ria Kea &

Chris Grijns

Oefenen in milde aandacht. Dat betekent aandachtig zijn in de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, weten wat je ervaart zonder die ervaring te willen veranderen. We leren te  oefenen vanuit een  innerlijke houding van  ontvankelijk  zijn en mildheid. Daardoor kunnen we zicht krijgen op de onderliggende reactiepatronen van de hart-geest; of er voorkeur  is of weerstand, of dat we 'absent minded' zijn. We kunnen daardoor meer in contact zijn met de natuurlijke aard van de hart-geest en ons leren verzoenen met de veranderlijkheid en oncontroleerbaarheid van ons leven. Zo kunnen we gaandeweg  inzicht, compassie, en gelijkmoedigheid ontwikkelen.

Meer weten en inschrijven? Download dan dit bestand

VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE

samen op weg, samen ontwaken

24/07/2023

24 juli t/m 02 aug

10 dagen

Ank Schravendeel

Ria Kea

Chris Grijns

Tijdens deze retraite mediteer je samen met mensen die bekend zijn met de stilte, met meditatie en die de boeddhistische oefeningen zien als een leidraad in het dagelijkse leven.  Samen op weg, samen bezig met opmerkzaam zijn. Samen ontwaken. Opmerkzaam zijn maakt wakker, helder, bereid om je open te stellen voor de ervaring die je hebt.

​cMeer weten en inschrijven? Download dan dit bestand

VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE
MILDE AANDACHT

herfst-retraite 

15 -20 okt. 2023

5 etmalen

De Weijst Handel NBr.

Ria Kea

Chris Grijns

Milde aandacht is aandacht met de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, wetend wat je ervaart zonder die ervaring te willen veranderen. Milde aandacht betekent een niet-afwijzende aandachtigheid. We ontwikkelen milde aandacht door te oefenen vanuit een innerlijke houding van ontvankelijk zijn en van welwillendheid. Daardoor kunnen we zicht krijgen op de onderliggende reactiepatronen van onze geconditioneerde hart-geest, ons wezen; we kunnen voorkeur en weerstand opmerken, maar ook of er sprake is van 'absent minded' zijn. We leren meer in contact te zijn met de natuurlijke aard van ons wezen en leren ons te verzoenen met de veranderlijkheid en oncontroleerbaarheid van het leven. Vanuit deze groeiende inzichten ontwikkelen we gaandeweg compassie, innerlijke vrede en gelijkmoedigheid.

Meer weten en inschrijven? Download dan dit bestand

bottom of page